Ja­pan­se kip met no­ri en kom­kom­mer

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 205 kcal voedingswaarden
    • 17 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans voorgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kiphaasjes in de lengte doormidden. Schep in een bakje de kip en de teriyakisaus door elkaar. Marineer de kip minimaal 1 uur in de koelkast.
  2. Snijd de bosui in drieën en vervolgens in lange smalle reepjes. Vul een bakje met water en ijsblokjes. Leg de bosui erin tot de reepjes beginnen te krullen.
  3. Snijd de komkommer in tweeën en halveer elk stuk in de lengte. Schrap met een lepeltje de zaadjes uit de komkommerhelften.
  4. Snijd de helften vervolgens in lange smalle reepjes. Knip het noriblad in tweeën, rol het op en knip het in dunne reepjes. Schep in een kom de nori, komkommer, rijstazijn en de resterende 2 el olie door elkaar en voeg naar smaak zout en peper toe. Verhit 2 el olie in de wok en roerbak hierin de kip in ca. 4 min. gaar.
  5. Schep op elk bord strak naast elkaar een bergje kip en salade. Dep de reepjes bosui met keukenpapier droog en leg ze op de kip. Spuit in 4 kleine schaaltjes een beetje wasabi en zet ze op de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: HipKip

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.