Aard­ap­pel­pu­ree met bleek­sel­de­rij

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in ruim water met wat zout 20 min. Kook ondertussen de bleekselderij in 5 min. beetgaar.
  2. Giet de aardappelen af en vang het kookvocht op. Voeg 100 ml kookvocht en de crème fraîche toe en stamp tot een grove puree.
  3. Meng de bleekselderij en de selderij door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Tip:

De rest van de bleekselderij en selderij is lekker in groentesoep. De bleekselderijstengels zijn rauw ook heerlijk als tussendoortje.

video

Pu­re­ren

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.