Aard­ap­pel­sa­la­de met bleek­sel­de­rij

Frispittig door de mosterd-augurkdressing. Oh ja, en perfect vooraf te maken.

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Frispittig door de mosterd-augurkdressing. Oh ja, en perfect vooraf te maken. 4 personen
3 102

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze in ruim kokend water in 10 min. beetgaar. Kook de bleekselderij de laatste 2 min. mee. Giet af en laat iets afkoelen.
  2. Snijd de augurk in blokjes. Meng de mayonaise met de crème fraîche, mosterd, augurk en 2 el van de azijn uit de pot augurken. Meng de dressing door de aardappel.
  3. Snijd de paprika in reepjes en de ui in flinterdunne halve plakjes. Meng de paprika en ui door de aardappel¬salade. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

U kunt de salade 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 270 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aardappelsalade met bleekselderij

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Aard­ap­pel­sa­la­de met bleek­sel­de­rij

1
1
  • 800 g vastkokende aardappelen
  • 4 stengels bleekselderij

Schil de aardappelen, snijd ze in plakken en kook ze in ruim kokend water in 10 min. beetgaar. Kook de bleekselderij de laatste 2 min. mee. Giet af en laat iets afkoelen.

2
2
  • 4 zoetzure augurken
  • 2 el mayonaise
  • ½ bekertje crème fraîche
  • 2 tl scherpe mosterd

Snijd de augurk in blokjes. Meng de mayonaise met de crème fraîche, mosterd, augurk en 2 el van de azijn uit de pot augurken. Meng de dressing door de aardappel.

3
3
  • 2 groene paprika's
  • 1 rode ui

Snijd de paprika in reepjes en de ui in flinterdunne halve plakjes. Meng de paprika en ui door de aardappel¬salade. Breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

U kunt de salade 4 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en laat voor serveren in 30 min. op kamertemperatuur komen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.