Chi­li sin car­ne

Zonder vlees dus, maar wel met veel smaak. Lekker met romige avocado.

(307)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht Zonder vlees dus, maar wel met veel smaak. Lekker met romige avocado. 4 personen
3 307

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het chilipoeder en de komijn toe. Fruit 2 min. mee. Voeg de paprika en de inhoud van de blikken chilibonen, inclusief het vocht, toe. Laat 10 min. garen en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Vet de ovenschaal in en doe de chili sin carne erin en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven.

combinatietip:

De chili is ook lekker met rijst of tortilla's. Of vul taco's ermee.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.075 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Chili sin carne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li sin car­ne

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 uien
  • 1 paprikamix

Snipper de ui en snijd de paprika in stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • 2 tl komijn (djinten)

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Voeg het chilipoeder en de komijn toe. Fruit 2 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 800 g chilibonen

Voeg de paprika en de inhoud van de blikken chilibonen, inclusief het vocht, toe.

5
5

Laat 10 min. garen en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 1 avocado

Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Avocado schillen

Instructievideo

00:46 min.

7
7
  • 2 el olijfolie
  • 150 g geraspte jong belegen kaas

Vet de ovenschaal in en doe de chili sin carne erin en verdeel de avocado erover. Bestrooi met de kaas en zet ca. 10 min. in de oven.

combinatietip:

De chili is ook lekker met rijst of tortilla's. Of vul taco's ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.