Oven­scho­tel met spits­kool

Koken, stoven, smoren, roerbakken. Spitskool is enorm veelzijdig. En lekker!!

(178)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Koken, stoven, smoren, roerbakken. Spitskool is enorm veelzijdig. En lekker!! 4 personen
3 178

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de schoongeboende aardappelen in plakjes en kook deze in water met zout in 15 min. gaar.
  2. Kook ondertussen de in reepjes gesneden kool in 10 min. gaar. Giet daarna af in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit. Giet de aardappelen af en schep om met de mosterd en de boter. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 5 min. uit. Voeg de kool toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de cocktailworstjes erop. Verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 180 °C.

video

Kool snij­den

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 2.140 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Ovenschotel met spitskool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met spits­kool

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 kg vastkokende aardappel

Snijd de schoongeboende aardappelen in plakjes en kook deze in water met zout in 15 min. gaar.

3
3
  • 1 spitskool

Kook ondertussen de in reepjes gesneden kool in 10 min. gaar. Giet daarna af in een vergiet en druk met een lepel het overtollige vocht eruit.

Kool snijden

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 2 el grove mosterd
  • 50 g boter

Giet de aardappelen af en schep om met de mosterd en de boter. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 250 g spekblokjes

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de spekblokjes in 5 min. uit.

6
6

Voeg de kool toe en roerbak nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout.

7
7
  • 400 g cocktailworstjes

Verdeel het mengsel over de bodem van de ovenschaal. Leg de cocktailworstjes erop. Verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over.

8
8

Bak de ovenschotel in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin.

bereidingstip:

Je kunt de ovenschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 180 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.