No­ten­rijst met broc­co­li en sa­té­saus

Met ei, pinda's, gebakken uitjes en champignons. Voor een dagje vega.

(165)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met ei, pinda's, gebakken uitjes en champignons. Voor een dagje vega. 4 personen
3 165

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 7 min. hard, laat ze schrikken, pel en halveer ze. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met zout 3 min.
  2. Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe aan de ui en bak 4 min. mee. Verdeel de rijst en de eieren over de diepe borden. Bestrooi met de seroendeng en serveer met de pindasaus.

Tip:

Seroendeng doet het ook goed in salades, bijvoorbeeld in een wortelsalade met rozijnen en verse munt.

video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2011 week 02-03

Notenrijst met broccoli en satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

No­ten­rijst met broc­co­li en sa­té­saus

1
1
  • 275 g notenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 6 eieren

Kook de eieren in 7 min. hard, laat ze schrikken, pel en halveer ze.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3
  • 500 g broccoli

Verdeel de broccoli in roosjes en snijd de steel in plakjes. Kook de broccoli in weinig water met zout 3 min.

4
4
  • 250 g satésaus

Verwarm de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 1 ui
  • 2 el olie
  • 400 g champignons

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Snijd de champignons in plakjes, voeg toe aan de ui en bak 4 min. mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 2 el seroendeng

Verdeel de rijst en de eieren over de diepe borden. Bestrooi met de seroendeng en serveer met de pindasaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.