Chi­li met ka­pu­cij­ners

(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 68

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika's in reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de ui en de paprika 5 min. Voeg het roerbakgehakt toe en roerbak 1 min.
  2. Voeg 300 ml water en de mix voor chili con carne toe, roer goed door en laat afgedekt 5 min. zachtjes koken.
  3. Laat de kapucijners uitlekken en vang het vocht op. Voeg de kapucijners aan de chili toe en roer er zo veel van het vocht door dat het smeuïg wordt. Warm al omscheppend 4 min. door. Serveer de chili met de rijst.

Tip:

U kunt de chili van tevoren maken en invriezen. Laat het gerecht op de dag van serveren in de koelkast ontdooien. Warm het in een hapjespan in 15 min. op middelhoog vuur op, onder regelmatig roeren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 52-01

Chili met kapucijners

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­li met ka­pu­cij­ners

1
1
  • 200 g zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 zak paprikamix

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui en snijd de paprika's in reepjes.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 360 g tofu roerbakgehakt

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de ui en de paprika 5 min. Voeg het roerbakgehakt toe en roerbak 1 min.

3
3
  • 60 g mix voor chili con carne

Voeg 300 ml water en de mix voor chili con carne toe, roer goed door en laat afgedekt 5 min. zachtjes koken.

4
4
  • 1 blik jonge kapucijners

Laat de kapucijners uitlekken en vang het vocht op. Voeg de kapucijners aan de chili toe en roer er zo veel van het vocht door dat het smeuïg wordt.

5
5

Warm al omscheppend 4 min. door. Serveer de chili met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.