Ra­vi­got­te­saus

Deze bekende Franse koude saus is lekker fris voor over de sla bijvoorbeeld!

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Deze bekende Franse koude saus is lekker fris voor over de sla bijvoorbeeld! 4 personen
4 45

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Meng de mayonaise met de zure room en de mosterd. Snijd de augurken in kleine blokjes van ca. 1/2 cm (brunoise). Voeg samen met de sjalot toe aan het mayonaisemengsel.
  2. Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Voeg de peterselie, de bieslook, de dragon en de kappertjes toe. Breng de saus op smaak met peper en zout.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 270 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Ravigottesaus

terug naar recept

Ra­vi­got­te­saus

1
  • 6 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • 2 tl grove mosterd

Meng de mayonaise met de zure room en mosterd.

2
  • 2 zure augurken
  • 1 sjalot

Snijd de augurken in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en snipper de sjalot. Voeg toe aan het mayonaisemengsel.

3
  • 10 g platte peterselie
  • 13 g bieslook

Haal de blaadjes van de takjes peterselie en snijd fijn. Snijd de bieslook fijn.

4
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 1 el kappertjes

Voeg de peterselie, bieslook, dragon en kappertjes toe aan de saus. Breng op smaak met peper en zout en roer door.

5

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.