Spi­na­zie­soep

Deze bladgroene soep is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem ultraromig en geeft een lichtzure smaak.

(440)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Deze bladgroene soep is razendsnel klaar. De crème fraîche maakt hem ultraromig en geeft een lichtzure smaak. 8 personen
3 440

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Smelt 1/3 van de de boter in een ruime soeppan. Snijd de rest van de boter in blokjes en houd apart. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Voeg de ui en knoflook toe in de pan en fruit op niet te hoog vuur ca. 10 min.
  2. Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg het bouillontablet toe en laat oplossen. Voeg de spinazie toe en laat nog 2 min. koken. Neem van het vuur en mix 1 min. met de staafmixer tot een gladde soep.
  3. Voeg op het laatste moment de rest van de boter toe en mix met de staafmixer tot de boter helemaal is opgenomen. Serveer in kommetjes of glazen, garneer met de crème fraîche.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen door de pan in een bak water te zetten. Bewaar afgedekt in de koelkast. Breng vlak voor het serveren al roerend aan de kook. Garneer bij het serveren met de crème fraîche.

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 255 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­soep

1
1
  • 75 g boter

Smelt 1/3 van de de boter in een ruime soeppan. Snijd de rest van de boter in blokjes en houd apart.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3

Voeg de ui en knoflook toe in de pan en fruit op niet te hoog vuur ca. 10 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 500 ml kraanwater
  • 1 groentebouillontablet

Voeg het water toe en breng aan de kook. Voeg het bouillontablet toe en laat oplossen.

5
5
  • 300 g gesneden spinazie

Voeg de spinazie toe en laat nog 2 min. koken.

6
6

Neem van het vuur en mix 1 min. met de staafmixer tot een gladde soep.

7
7

Voeg op het laatste moment de rest van de boter toe en mix met de staafmixer tot de boter helemaal is opgenomen.

8
8
  • 125 ml crème fraîche

Serveer in kommetjes of glazen, garneer met de crème fraîche.

bereidingstip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen door de pan in een bak water te zetten. Bewaar afgedekt in de koelkast. Breng vlak voor het serveren al roerend aan de kook. Garneer bij het serveren met de crème fraîche.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.