Pit­ti­ge spi­na­zie­soep

(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 162

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de gember 1 minuut, schep de knoflook erbij en bak al omscheppend nog 1-2 minuten op laag vuur. Schenk de kokosmelk en 750 ml water erbij, verkruimel de bouillontablet erboven en breng het geheel aan de kook met de deksel op de pan. Schep de spinazie door de soep (houd een handvol achter) en kook 2-3 minuten mee. Snijd de achtergehouden spinazieblaadjes in dunne reepjes. Pureer de soep met de staafmixer of in de keukenmachine, breng daarna op smaak met de sojasaus. Garneer de soep met de spinaziereepjes en rode peper.

Tip:

Leg de spinazieblaadjes op een stapeltje en rol ze op als een sigaar. Daarna is het heel gemakkelijk om ze met een scherp mes in flinterdunne reepjes te snijden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.