Fo­rel op toast

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 4 dunne sneetjes van het brood. Haal het zachte binnenste uit de rest van het brood en week het in de melk. Rooster de amandel 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Snijd de cherry tomaten in kwarten.
  2. Knijp het geweekte brood uit en leg het in een kom. Voeg de paprika's, het vocht uit de pot, de knoflook en 2/3 van de amandel toe. Pureer met de staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Besprenkel elk sneetje brood met 1 el olie en gril 3 min. aan elke kant in de grillpan. Verdeel de forel erover, bestrooi met de rest van de amandel en garneer met de tomaat. Serveer de saus apart.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 35 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.