Taai­taai­pop­pe­tjes

Oh kom er eens kijken… wat ik in mijn oven vind!

  • gebak
  • 15 stuks
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 2 uur wachten
    • 12 min. oventijd
(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Oh kom er eens kijken… wat ik in mijn oven vind! 15 stuks
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem, het bakpoeder, de gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel boven een kom. Roer door met een garde. Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Splits het ei en doe het eiwit erin. Schenk de honing erbij. Klop met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig deeg. Vorm een bal en verpak in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 160 °C. Maak van het deeg 15 poppetjes van ½ cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop de eidooier los. Bestrijk de poppetjes met de eidooier en bak in ca. 12 min. gaar. Laat 30 min. afkoelen.
  3. Meng de limonadesiroop en poedersuiker tot een dik glazuur. Vouw een cornetje (spuitzakje) van bakpapier. Vul met het glazuur, knip het puntje af en versier de taaitaai. Laat 1 uur drogen.
video

Cor­net­je (spuit­zak­je) ma­ken

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 35 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Taaitaaipoppetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Taai­taai­pop­pe­tjes

1
  • 300 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 el gestampte muisjes
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl gemalen kaneel

Zeef de bloem, het bakpoeder, de gestampte muisjes, koekkruiden en kaneel boven een kom. Roer door met een garde.

2
  • 1 ei
  • 175 ml vloeibare honing

Maak een kuiltje in het bloemmengsel. Splits het ei en doe het eiwit erin. Schenk de honing erbij.

3

Klop met de mixer op de laagste stand tot een kruimelig deeg. Vorm een bal en verpak in vershoudfolie. Leg 30 min. in de koelkast.

4

Verwarm de oven voor op 160 °C.

5

Maak van het deeg 15 poppetjes van ½ cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

6

Klop de eidooier los. Bestrijk de poppetjes met de eidooier en bak in ca. 12 min. gaar. Laat 30 min. afkoelen.

7
  • 1 el citroenlimonadesiroop
  • 5 el poedersuiker

Meng de limonadesiroop en poedersuiker tot een dik glazuur.

8

Vouw een cornetje (spuitzakje) van bakpapier. Vul met het glazuur, knip het puntje af en versier de taaitaai. Laat 1 uur drogen.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.