Leb­ku­chen­har­ten

In Amerika noemen ze het gingerbread en in Duitsland Lebkuchen. Deze mogen het hele jaar door!

  • gebak
  • 14 stuks
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 10 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak In Amerika noemen ze het gingerbread en in Duitsland Lebkuchen. Deze mogen het hele jaar door! 14 stuks
3 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vershoudfolie
  • deegroller
  • bakpapier
  • satéprikker
  • handmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het volkorenmeel met het amandelmeel, de kruiden, bakpoeder, het zout en 1/3 van de poedersuiker. Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe aan het meel.
  2. Splits de helft van de eieren en houd het eiwit apart. Voeg de eidooier samen met de rest van de eieren, de melk en honing toe aan het meel en kneed met je handen tot een samenhangend deeg. Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik. Snijd per koekje een hart uit, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 10 min. gaar. Ze hoeven nauwelijks te kleuren. Wil je de harten aan een touwtje kunnen ophangen, maak er dan met een satéprikker een gaatje in. Laat de harten afkoelen.
  4. Klop ondertussen het achtergehouden eiwit stijf met een mixer. Meng met de rest van de poedersuiker tot een glazuur. Doe het glazuur in een van bakpapier gevouwen cornetje en versier de lebkuchenharten ermee.
video

Cor­net­je (spuit­zak­je) ma­ken

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Lebkuchenharten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Leb­ku­chen­har­ten

1
1
  • 425 g volkorenmeel
  • 200 g amandelmeel
  • 2 el koek- en speculaaskruiden
  • 2 tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 75 g poedersuiker

Meng het volkorenmeel met het amandelmeel, de kruiden, bakpoeder, het zout en de poedersuiker.

2
2
  • 2 citroenen

Boen de citroen schoon. Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe aan het meel.

3
3
  • 1 ei

Splits het ei en houd het eiwit apart.

4
4
  • 1 ei
  • 150 ml halfvolle melk
  • 250 g vloeibare honing

Voeg de eidooier samen met de rest van de eieren, de melk en honing toe aan het meel en kneed met je handen tot een samenhangend deeg.

5
5

Verpak in vershoudfolie en laat 1 uur rusten.

6
6

Verwarm de oven voor op 180 °C.

7
7
  • 5 g bloem

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 1 cm dik.

8
8

Snijd 14 harten uit, leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in de oven in ca. 10 min. gaar. Ze hoeven nauwelijks te kleuren.

9
9

Wil je de harten aan een touwtje kunnen ophangen, maak er dan met een satéprikker een gaatje in. Laat de harten afkoelen.

10
10
  • 150 g poedersuiker

Klop ondertussen het achtergehouden eiwit stijf met een mixer. Meng met de rest van de poedersuiker tot een glazuur.

11
11

Doe het glazuur in een van bakpapier gevouwen cornetje en versier de lebkuchenharten ermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.