Tij­map­pel­tjes met bleek­sel­de­rij en braad­worst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 560 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen. Doe ze samen met de bleekselderij in een pan en kook ze 10 min.
  2. Halveer de appels overdwars, met de steel naar boven. Schep met een lepel het klokhuis eruit. Meng in een kom 1 el mosterd, de suiker en het blad van 2 takjes tijm. Schep 1/2 el van het mengsel in de onderste helften van de appels. Leg er een takje tijm op en zet de bovenste appelhelften erop. Zet de appels op de braadslee.
  3. Halveer de worsten en schep ze door de rest van de mosterd. Voeg de olie toe aan het aardappelmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het samen met de worst naast de appels. Bak 25 min. in de oven. Serveer op 4 platte borden.

Tip:

De rest van de tijm smaakt lekker over tomaten en courgette uit de oven. Vervang de suiker eventueel door honing. * De aangegeven oventijd is een indicatie en bedoeld voor een elektrische oven. De temperatuur kan per oven verschillen; met een oventhermometer kunt u de exacte temperatuur bepalen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 44-45

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.