Kip­pas­ta met pes­to-to­ma­ten­saus

(236)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 236

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipfilethaasjes in 2-3 min. bruin. Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de pesto en de tomatenblokjes toe. Verwarm nog 2-3 min. op laag vuur en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de penne over diepe borden. Schep de kip in pesto-tomatensaus erover en bestrooi met de parmigiano flakes.

variatietip:

Schep de rest van de pesto door gebakken aardappelschijfjes.

combinatietip:

Lekker met wienerschnitzel en broccoli.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 52 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 42-43

Kippasta met pesto-tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pas­ta met pes­to-to­ma­ten­saus

1
1
  • 300 g volkoren penne
  • 2 el olijfolie
  • 345 g kipfilethaasjes

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kipfilethaasjes in 2-3 min. bruin.

2
2
  • 400 g Italiaanse roerbakmix
  • 90 g pesto rosso
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de roerbakmix toe en bak 4 min. Schep regelmatig om. Voeg de pesto en de tomatenblokjes toe.

3
3

Verwarm nog 2-3 min. op laag vuur en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 100 g Parmigiano Reggiano flakes

Verdeel de penne over diepe borden. Schep de kip in pesto-tomatensaus erover en bestrooi met de parmigiano flakes.

variatietip:

Schep de rest van de pesto door gebakken aardappelschijfjes.

combinatietip:

Lekker met wienerschnitzel en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.