Ap­pel­chut­ney

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 2 stuks
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 2 jampotten à 350 ml, goed omgewassen

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Meng in een pan de appel met de uien, rozijnen en suiker. Steek de kaneel, takjes tijm en plakjes gember ertussen en schenk de azijn erbij.
  2. Breng het appelmengsel al roerend aan de kook. Zet het vuur laag en laat het in 45 min. zachtjes inkoken tot een dikke moes. Roer regelmatig.
  3. Verwijder de kaneelstokjes, takjes tijm en stukken gember. Schep de chutney in de potten en sluit deze direct af. Zet de potten op hun kop en keer ze na 5 min. weer om. Laat de chutney verder afkoelen. Plak een etiket met de bereidingsdatum en houdbaarheid op de potjes.

Tip:

De houdbaarheid van de appelchutney is ca. 4 maanden.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 222 g
  • vet 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.