Short­bread

  • nagerecht
  • 12 stuks
  • 140 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 12 stuks
3 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Klop in een kom de boter met 50 g suiker in 5 min. licht en romig. Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat. Maak er een bal van.
  2. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde lap met een doorsnede van ca. 20 cm. Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat en snijd hem in 12 punten. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  3. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak het shortbread in ca. 35 min. goudbruin en gaar.
  4. Neem de bakplaat uit de oven en bestrooi de koek met de resterende suiker. Laat de koek op de bakplaat afkoelen. Breek het shortbread in punten en serveer ze op een schaal.

Tip:

Shortbread is kruimelig Schots biscuit met een volle botersmaak. Iedere Schotse familie heeft zijn eigen recept. Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van. Dit is een ronde variant in koekpunten.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.