Ap­pel­no­ten­crum­ble met ha­zel­nootslag­room

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 490 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 4 personen
4 119

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • lage ovenschaal inhoud ca. 1 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven op 200 °C voorverwarmen. Hazelnoten grof hakken. Bloem, boter, suiker, driekwart van noten en mespunt zout tot kruimelig deeg mengen (met keukenmachine of mixer). Appels schillen, schoonmaken en in stukjes snijden. In ingevette ovenschaal appels verdelen. Kruimeldeeg over fruit verdelen en crumble in 30 min. goudbruin bakken. Crumble warm en met flinke toef slagroom serveren. Overgebleven noten over slagroom strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2006 week 42-43

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.