Sco­nes met mas­car­po­ne en fram­bo­zen-si­naas­ap­pel­jam

  • nagerecht
  • 8 stuks
  • 130 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(93)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels nagerecht 8 stuks
3 93

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Meng het zelfrijzend bakmeel met bakpoeder, suiker en een mespuntje zout. Wrijf de boter met de vingertoppen door het meel tot fijne kruimels. Voeg het ei en de karnemelk toe en meng alles tot een stevig deeg.
  2. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van 1 1/2 cm dik. Snijd het in 8 vierkantjes.
  3. Leg de scones op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de scones in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Laat ze op een rooster iets uitdampen.
  4. Rasp de oranje schil dun van de sinaasappel. Pers de vrucht uit. Schep de frambozenjam in een schaaltje en roer de sinaasappelrasp en het sap erdoor. Meng in een ander schaaltje de mascarpone met de Griekse yoghurt. Serveer de scones met de jam en mascarpone.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.