Maan­zaads­co­nes

  • bijgerecht
  • 6 stuks
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 20 min. wachten
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht 6 stuks
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ronde uitsteekvorm (of glas, doorsnede 4 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 225 ºC. In kom bakmeel met suiker en mespunt zout mengen. Met vingertoppen boter door meel wrijven, zodat kruimelige massa ontstaat. Karnemelk en helft van ei erbij schenken (andere helft wordt niet gebruikt). Maanzaad toevoegen en geheel tot soepel deeg kneden. Als deeg iets te vochtig is, beetje extra bakmeel toevoegen. Op met bloem bestoven werkvlak deeg met de hand uitdrukken tot lap van ca. 2s cm dik. Met uitsteekvorm 6 cirkels uit deeg steken. Deegrondjes op met bakpapier beklede bakplaat leggen, bestrijken met beetje karnemelk en in midden van oven in 15-20 min. gaar en lichtbruin bakken. Scones lauw of koud serveren met jam en mascarpone.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.