Tor­til­la met pa­pri­ka, olij­ven en kap­per­tjes

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
spaans hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de paprika's schoon en snijd ze allebei in heel kleine stukjes. Verhit de olie in een heel ruime hapjespan. Bak hierin de aardappelschijfjes, uiringen en paprikablokjes al omscheppend 5 minuten.
  2. Klop intussen in een kom de eieren los met paprikapoeder, knoflook, 1 tl zout en naar smaak peper. Zet het vuur laag. Schenk het eimengsel in de pan, leg de deksel op de pan en laat het ei in ca. 15 min. stollen en goudbruin worden.
  3. Laat de tortilla op het deksel van de pan glijden. Leg de pan op de taart en keer ze samen. Bak de bovenkant bruin.
  4. Hak de olijven grof en meng ze met de kappertjes en de peterselie. Laat de tortilla op een schaal glijden en schep het olijvenmengsel erop. Lekker met een groene salade.

Tip:

Paprika is een echte zomergroente. Verrukkelijk in deze Spaanse tortilla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.