Sal­sa van to­maat

(57)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 57

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de schil van de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Meng in een kommetje het sap met de geraspte schil. Roer de sjalotten en knoflook erdoor en marineer dit 5 min.
  2. Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de koriander fijn. Roer de olie door de sjalotten. Schep de tomaat en koriander erdoor en breng op smaak met de chilipeper en eventueel zout. Laat de smaken ca. 30 min. intrekken.

combinatietip:

Lekker met tortillachips, bij taco's, tortilla's, wraps en chili con carne.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 90 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Salsa van tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sal­sa van to­maat

1
1
  • 1 limoen
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook

Boen de schil van de limoen, rasp de schil en pers de vrucht uit. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook.

2
2
  • 2 sjalotten
  • 1 knoflook

Meng in een kommetje het sap met de geraspte schil. Roer de sjalotten en knoflook erdoor en marineer dit 5 min.

3
3
  • 8 trostomaten

Halveer de tomaten en schep de zaadjes eruit. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

4
4
  • 4 el verse koriander
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 1 gedroogde chilipeper

Snijd de koriander fijn. Roer de olie door de sjalotten. Schep de tomaat en koriander erdoor en breng op smaak met de chilipeper en eventueel zout.

5
5

Laat de smaken ca. 30 min. intrekken.

combinatietip:

Lekker met tortillachips, bij taco's, tortilla's, wraps en chili con carne.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.