Kalfs­lap­jes à la os­so­bu­co

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 15 min. wachten
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kalfslappen met zout, peper en de bloem. Verhit in een braadpan de olie en de boter en bak hierin de kalfslappen op middelhoog vuur aan beide kanten lichtbruin.
  2. Voeg de ui, wortel, bleekselderij, fijngehakte knoflook en tijm toe en fruit alles 3 min. zachtjes mee. Schenk de wijn langs de wand in de pan en breng alles aan de kook. Voeg de fond toe en breng alles weer aan de kook. Leg de deksel op de pan en stoof de kalfslappen in ca. 1 1/4 uur op het allerlaagste pitje gaar.
  3. Rasp intussen voor de gremolata de gele schil dun van de citroen. Meng in een kommetje de citroenschil met de peterselie en pers de tweede teen knoflook erboven uit.
  4. Verdeel de kalfslappen met de saus over 4 warme borden en schep de gremolata op het vlees. Lekker met rijst en een salade met tomaat met citroendressing.

Tip:

Bij zo'n uitgesproken en klassiek Italiaans kalfsvleesgerecht hoort een even klassieke wijn. Een middelzware, sappige wijn die soepel overkomt. Bijvoorbeeld een Valpolicella of Bardolino uit Veneto.

Tip:

Ossobuco is een klassiek Milanees gerecht van gestoofde kalfsschenkel. In dit recept zijn de kalfsschenkels vervangen door kalfslapjes. De topping van peterselie met citroenschil en knoflook heet gremolata en is de oorspronkelijke topping op dit gerecht.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.