Wa­ter­zooi van vis met peul­tjes

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 16

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verdeel de bosui, bleekselderij, peterselie en tijm in een hapjespan. Leg de stukken vis en de peultjes ertussen en verdeel de blokjes boter erover. Strooi er zout naar smaak over en maal er royaal peper boven.
  2. Schenk de wijn en zoveel visfond erbij dat de vis net bedekt is met vocht. Breng het geheel op matig hoog vuur aan de kook. Zet het vuur zo dat het vocht net tegen de kook aan blijft en laat de vis en groenten in ca. 10 min. gaar worden.
  3. Verdeel de waterzooi over 4 warme diepe borden. Lekker met (kant-en-klare) crostini of sneetjes stokbrood.

Tip:

Waterzooi is een typisch Vlaams gerecht. 'Zooi' staat voor de heerlijke bouillon waar de vis en de eerste zomergroenten in worden gestoofd.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.