Paas­brood

Heerlijk met een klontje bij het ontbijt, de brunch, de koffie én de thee.

  • nagerecht
  • 20 stuks
  • 95 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Heerlijk met een klontje bij het ontbijt, de brunch, de koffie én de thee. 20 stuks
3 62

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer met deeghaken
  • cakevorm (1.5 liter)
  • vershoudfolie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Zeef het cakemeel met het bakpoeder en een 1/2 tl zout boven een kom. Hak de bigarreux fijn. Roer de rozijnen, bigarreaus, citroenschil en suiker erdoor.
  2. Klop het ei los. Maak een kuiltje in het midden van de cakemeel en schenk hier het ei en de karnemelk in. Kneed dit met de mixer met kneedhaken door elkaar.
  3. Neem het deeg uit de kom en kneed het met de handen, die eerst met bloem zijn bestrooid, nog een minuut door. Vet de cakevorm in. Druk het deeg in de ingevette vorm.
  4. Bak het brood in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat het brood op een taartrooster afkoelen. Pak het brood in folie en bewaar het tot gebruik.

Tip:

Dit brood wordt gebakken met bakpoeder in plaats van met gist. Dat maakt de bereidingstijd een stuk korter en geeft het brood een cakeachtig karakter.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 95 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Paasbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Paas­brood

1
1
  • 350 g cakemeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 75 g rozijnen
  • 50 g bigarreaux
  • 1 tl geraspte citroenschil
  • 4 el suiker

Zeef het cakemeel met het bakpoeder en een 1/2 tl zout boven een kom. Hak de bigarreux fijn. Roer de rozijnen, bigarreaux, citroenschil en suiker erdoor.

2
2
  • 1 ei
  • 200 ml karnemelk

Klop het ei los. Maak een kuiltje in het midden van de cakemeel en schenk hier het ei en de karnemelk in. Kneed dit met de mixer met kneedhaken door elkaar.

3
3

Neem het deeg uit de kom en kneed het met de handen, die eerst met bloem zijn bestrooid, nog een minuut door. Vet de cakevorm in. Druk het deeg in de ingevette vorm.

4
4

Bak het brood in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat het brood op een taartrooster afkoelen. Pak het brood in folie en bewaar het tot gebruik.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.