Mon­Choutaar­t van Ja­co­lien

Met bosbessenjam en kersenvlaaivulling. Zo lekker hebben we MonChoutaart zelden geproefd!

  • gebak
  • 8 stuks
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 u. 20 min. wachten
(1.438)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
gebak Met bosbessenjam en kersenvlaaivulling. Zo lekker hebben we MonChoutaart zelden geproefd! 8 stuks
4 1438

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar. Verkruimel de biscuit in de keukenmachine of doe in een plastic zak (niet dichtmaken) en ver­kruimel met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 min. afkoelen in de koelkast.
  2. Klop ondertussen met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig. Klop vervolgens de slagroom met de vanillesuiker en de slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
  3. Snijd de bananen in plakjes en verdeel die over het roomkaasmengsel. Verdeel ten slotte de vlaaivulling erover. Laat de taart minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

bewaartip:

Je kunt de MonChoutaart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel de plakjes banaan en de vlaaivulling vlak voor serveren over de taart.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 175 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

MonChoutaart van Jacolien

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mon­Choutaar­t van Ja­co­lien

1
  • 50 g boter
  • 225 g bosbessenjam

Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door elkaar.

2
  • 240 g theebiscuits

Maal de biscuit fijn in de keukenmachine.

Tip: Heb je geen keukenmachine? Dan kun je de biscuit ook in een plastic zak (niet dichtmaken) doen en met een deegroller verkruimelen.

3

Meng het boter-jammengsel met de biscuit.

4

Verdeel het mengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan met een lepel. Laat minstens 20 min. afkoelen in de koelkast.

5
  • 200 g roomkaas
  • 125 g witte basterdsuiker

Klop ondertussen met een mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig.

6
  • 250 ml slagroom
  • 8 g vanillesuiker
  • 8 g slagroomversteviger

Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger en meng door de roomkaas.

7

Verdeel het mengsel over de taartbodem.

8
  • 3 bananen

Pel de bananen, snijd in plakjes en verdeel ze over het roomkaasmengsel.

9
  • 430 g vlaaivulling kersen

Verdeel de vlaaivulling erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.

10

Bon appétit!

bewaartip:

Je kunt de MonChoutaart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verdeel de plakjes banaan en de vlaaivulling vlak voor serveren over de taart.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.