Stoof­pe­ren

Je keuken vult zich met nostalgische geuren bij het stoven van deze peertjes.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 60 min. wachten
(241)waardeer
hollands bijgerecht Je keuken vult zich met nostalgische geuren bij het stoven van deze peertjes. 4 personen
3 241

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Schil met een dunschiller 3 reepjes gele schil van de schoongeboende citroen. Schil de stoofperen.
  2. Zet de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat ze net onder staan. Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de stoofperen 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • koolhydraten 51 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stoofperen

terug naar recept

Stoof­pe­ren

1
  • 1 citroen

Schil met een dunschiller 3 reepjes gele schil van de schoongeboende citroen.

2
  • 1 kg stoofperen

Schil de stoofperen.

3
  • 250 ml rode wijn

Zet de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat ze net onder staan.

4
  • 75 g suiker
  • 1 kaneelstokje

Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud. Bon appétit!

bereidingstip:

Je kunt de stoofperen 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten bak in de koelkast.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.