Stoof­pe­ren

Je keuken vult zich met nostalgische geuren bij het stoven van deze peertjes.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 255 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(265)waardeer
hollands bijgerecht Je keuken vult zich met nostalgische geuren bij het stoven van deze peertjes. 4 personen
3 265

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie

Bereiden

  1. Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen. Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.
  2. Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.
  3. Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Voeg voor een extra kruidig accent de kruidnagels en laurier toe. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud.

bereidingstip:

Je kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.

bereidingstip:

Maak van je stoofperen supersnel een compote door 100 g stoofperen fijn te snijden en er 1 el kookvocht door te roeren. Voeg 2 el sinaasappel-gembermarmelade (potje 340 g) toe en schep door elkaar. Serveer bij een kaasplankje.

variatietip:

Vervang voor een alcoholvrije variant de rode wijn door rodedruivensap (fles). Breng eventueel op smaak met extra suiker.

variatietip:

Je kunt de rode wijn en het water ook vervangen door 750 ml port. Gebruik dan de helft van de suiker.

video

Stoof­pe­ren ma­ken

kookles - 03:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 0 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 0 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stoofperen

terug naar recept

Stoof­pe­ren

1
  • 1 citroen

Snijd met een scherp mesje of dunschiller 3 reepjes gele schil van de citroen.

2
  • 1 kg stoofpeertjes

Schil de peertjes met een scherp mesje of dunschiller. Laat de steeltjes eraan zitten.

3
  • 250 ml soepele rode wijn

Doe de stoofperen in een ruime pan en voeg de wijn toe. Vul aan met water totdat de peertjes net onder staan.

4
  • 75 ml suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje

Voeg de citroenreepjes, suiker en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Stoof 1 uur op laag vuur. Serveer warm of koud. Bon appétit!

Tip: Voeg voor een extra kruidig accent de kruidnagels en laurier toe.

bereidingstip:

Je kunt de stoofpeertjes 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm voor het serveren op laag vuur, of serveer ze koud.

bereidingstip:

Maak van je stoofperen supersnel een compote door 100 g stoofperen fijn te snijden en er 1 el kookvocht door te roeren. Voeg 2 el sinaasappel-gembermarmelade (potje 340 g) toe en schep door elkaar. Serveer bij een kaasplankje.

variatietip:

Vervang voor een alcoholvrije variant de rode wijn door rodedruivensap (fles). Breng eventueel op smaak met extra suiker.

variatietip:

Je kunt de rode wijn en het water ook vervangen door 750 ml port. Gebruik dan de helft van de suiker.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.