Stoof­pe­ren in port

Na drie kwartier zijn de smaken kruidnagel, laurier en kaneel er helemaal in getrokken. Smullen!

(144)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Na drie kwartier zijn de smaken kruidnagel, laurier en kaneel er helemaal in getrokken. Smullen! 4 personen
3 144

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de sinaasappel en citroen schoon. Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.
  2. Breng de peren met de port, citrusschil, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang dan de port door bessensap en voeg 60 g extra suiker toe.

combinatietip:

Lekker bij draadjesvlees.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 69 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Stoofperen in port

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­pe­ren in port

1
1
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Boen de sinaasappel en citroen schoon. Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen.

2
2
  • 1 kg stoofpeertjes

Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.

3
3
  • 40 g suiker
  • 1 laurierblaadje
  • 3 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 750 ml rode port

Breng de peren met de port, citrusschil, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook.

4
4

Laat op laag vuur 45 min. koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud.

variatietip:

Eten er kinderen mee? Vervang dan de port door bessensap en voeg 60 g extra suiker toe.

combinatietip:

Lekker bij draadjesvlees.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.