Pi­la­v met kik­ker­erw­ten en cour­get­te

(79)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 79

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op. Leng het vocht met water aan tot 600 ml, breng aan de kook en los het bouillontablet erin op.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui in 3 min. glazig. Roer het kerriepoeder erdoor. Voeg de ongekookte rijst toe en roerbak de rijst 3 min. Schenk de bouillon erbij en breng al roerend aan de kook. Dek af en laat de rijst in 10 min. het vocht opnemen. Schep de courgette en de kikkererwten erdoor en laat, afgedekt en op de kleinste pit, 10 min. doorgaren.
  3. Schep vlak voor het serveren de saladekaasblokjes door de pilaf.

Tip:

Voeg voor een zoet smaakaccent een paar el rozijnen toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 40-41

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.