Zuur­kool-oven­scho­tel

De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 630 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(459)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De zoete rozijn maakt de zuurkool in de ovenschotel iets minder zuur. Zo vindt iedereen 'm lekker! 4 personen
3 459

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 1.5 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Vet de ovenschaal in. Laat de zuurkool uitlekken en meng met de rozijnen.
  2. Schep de helft van de zuurkool, het gehakt en de aardappelpuree in laagjes in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de ingrediënten. Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter erover in klontjes. Bak de zuurkoolschotel in midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.305 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 08-09

Zuurkool-ovenschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool-oven­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 1 el boter
  • 500 g half-om-halfgehakt

Verhit de boter in een koekenpan en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 500 g wijnzuurkool
  • 100 g rozijnen

Vet de ovenschaal in. Laat de zuurkool uitlekken en meng met de rozijnen.

4
4
  • 450 g aardappelpuree met boter

Schep de helft van de zuurkool, het gehakt en de aardappelpuree in laagjes in de ovenschaal. Herhaal met de rest van de ingrediënten.

5
5
  • 3 el paneermeel
  • 2 el boter

Bestrooi met het paneermeel en verdeel de rest van de boter erover in klontjes.

6
6

Bak de zuurkoolschotel in midden van de oven in ca. 25 min. gaar en lichtbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.