Brood­je tar­taar met pa­pri­kasa­la­de

(8)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
2 8

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Bak de pistolets af. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Pel de uien en snijd in ringen. Meng de paprika's met ringen van 1 ui en dressing. Vervorm de tartaartjes tot langwerpige burgers en kruid met vleeskruiden. Verhit in een koekenpan boter. Bak tartaartjes in ca. 3 min. bruin, keer halverwege. Bak de uiringen de laatste minuut mee.
  2. Snijd de broodjes doormidden. Leg op elke onderzijde 1 tartaartje. Verdeel de uiringen erover. Verdeel de mozzarella in plakjes over de uiringen. Dek af met bovenkant broodjes. Burgers ca. 4 min. in oven, tot kaas gesmolten is. Serveer samen met paprikasalade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 12-13

Broodje tartaar met paprikasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je tar­taar met pa­pri­kasa­la­de

1
1
  • 4 bruine pistolets
  • 1 paprikamix

Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Bak de pistolets af. Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes.

2
2
  • 2 rode uien
  • 4 el pestodressing
  • 10 g rundvleeskruiden

Pel de uien en snijd in ringen. Meng de paprika's met ringen van 1 ui en dressing. Vervorm de tartaartjes tot langwerpige burgers en kruid met vleeskruiden.

3
3
  • 3 el boter

Verhit in een koekenpan boter. Bak tartaartjes in ca. 3 min. bruin, keer halverwege. Bak de uiringen de laatste minuut mee.

4
4
  • 125 g mozzarella

Snijd de broodjes doormidden. Leg op elke onderzijde 1 tartaartje. Verdeel de uiringen erover. Verdeel de mozzarella in plakjes over uiringen.

5
5

Dek af met bovenkant broodjes. Burgers ca. 4 min. in oven, tot kaas gesmolten is. Serveer samen met paprikasalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.