Ri­cot­ta­spi­na­zie

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas bijgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op middelhoog vuur 5 min. Snijd ondertussen de gember fijn. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de gember toe en bak nog 1 min. Voeg het currypoeder toe en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe en roerbak nog 2 min.
  2. Zet het vuur hoger en voeg een hand spinazie toe. Laat slinken. Ga zo door tot alle spinazie op is. Laat nog 2 min. doorwarmen.
  3. Schep de ricotta door de spinazie. Breng op smaak met limoensap en peper en zout naar smaak. Serveer direct.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ricottaspinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­cot­ta­spi­na­zie

1
1
  • 1 ui
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 cm verse gember

Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui op middelhoog vuur 5 min. Snijd ondertussen de gember fijn.

2
2
  • 2 tenen knoflook

Snijd de tenen knoflook fijn. Zet het vuur laag, voeg de knoflook en de gember toe en bak nog 1 min.

3
3
  • 1 tl currypoeder
  • 1 tomaat

Snijd de tomaat in stukjes. Voeg het currypoeder toe in de hapjespan en bak nog 1 min. Voeg de tomaat toe en roerbak nog 2 min.

4
4
  • 600 g verse spinazie

Zet het vuur hoger en voeg een hand spinazie toe. Laat slinken. Ga zo door tot alle spinazie op is. Laat nog 2 min. doorwarmen.

5
5
  • 100 g ricotta
  • 1 limoen

Schep de ricotta door de spinazie. Breng op smaak met limoensap en peper en zout naar smaak. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.