Lauw­war­me cous­cous met groen­ten en krui­den­ri­cot­ta

Heerlijk couscousgerecht zonder vlees of vis. Wat er wél in zit: heel veel groene groenten!

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Heerlijk couscousgerecht zonder vlees of vis. Wat er wél in zit: heel veel groene groenten! 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de couscous en currypoeder in een ruime kom en schenk het water erover. Laat 10 min. afgedekt staan.
  2. Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
  4. Laat de pan op het vuur staan en laat hierin de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten, peper en eventueel zout toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor.
  5. Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng de olie, abrikozen, de rest van de selderij, peper en eventueel zout erdoor. Schep de groenten erdoor en serveer met de kruidenricotta.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 9 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me cous­cous met groen­ten en krui­den­ri­cot­ta

1
1
  • 250 g couscous
  • 1 el hot currypoeder
  • 300 ml kokend water

Doe de couscous en currypoeder in een ruime kom en schenk het water erover. Laat 10 min. afgedekt staan.

2
2
  • 1 groene paprika

Halveer ondertussen de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 75 g gewelde abrikozen zonder pit
  • 20 g selderij
  • 250 g ricotta

Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 95 g pistachenoten

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord. Hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

5
5
  • 300 g spinazie
  • 200 g tuinerwten

Laat de pan op het vuur staan en laat hierin de spinazie in delen slinken.Voeg de paprika, tuinerwten, peper en eventueel zout toe en verwarm 3 min.

6
6

Neem het groentenmengsel van het vuur en meng de pistachenoten erdoor.

7
7
  • 6 el olijfolie frisse citroen

Roer ondertussen de couscous los met een vork en meng de olie, abrikozen, de rest van de selderij, peper en eventueel zout erdoor.

8
8

Schep de groenten door de couscous en serveer met de kruidenricotta.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.