Zoet­zu­re kip met rijst

(120)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 120

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukken van ca. 5 cm. Besmeer de kipfilet met 2 el kruidenketchup (per 4 personen). Maak de paprika schoon en snijd in stukken.
  2. Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in ca. 3 min. rondom bruin. Bak de paprika ca. 2 min. mee. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op. Voeg 150 ml abrikozensap (per 4 personen), azijn en de rest van de ketchup aan de kip toe. Laat het geheel ca. 10 min. onafgedekt sudderen. Warm de laatste minuut de abrikozen mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 92 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 28-29

Zoetzure kip met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re kip met rijst

1
1
  • 300 g snelkook zilvervliesrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 500 g kipfilet
  • 150 ml curry kruiden ketchup

Snijd de kipfilet in stukken van ca. 5 cm. Besmeer de kipfilet met 2 el kruidenketchup (per 4 personen).

3
3
  • 2 groene paprika's
  • 2 el boter

Maak de paprika schoon en snijd in stukken. Verhit de boter in een braadpan. Bak de kipfilet in ca. 3 min. rondom bruin.

4
4
  • 840 g halve abrikozen op siroop

Bak de paprika ca. 2 min. mee. Laat de abrikozen uitlekken en vang het sap op.

5
5
  • 3 el azijn

Voeg 150 ml abrikozensap (per 4 personen), azijn en de rest van de ketchup aan de kip toe. Laat het geheel ca. 10 min. onafgedekt sudderen.

6
6

Warm de laatste minuut de abrikozen mee. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.