Kip in zoet­zu­re saus

(212)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 212

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in stukjes.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin. Voeg de tomatensaus en de uitjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zacht koken. Laat de perzik uitlekken. Voeg de perziken en de erwten toe en warm nog 5 min. mee. Serveer de rijst met de kip.

bereidingstip:

Je kunt de saus 1 dag van tevoren bereiden. Voeg de perziken en erwten vlak voor serveren toe en warm 5 min. mee.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Kip in zoetzure saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip in zoet­zu­re saus

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 300 g kipfilet

Snijd de kipfilet in stukjes.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip op hoog vuur in 3 min. rondom goudbruin.

4
4
  • 350 g tomatensaus
  • 340 g zilveruitjes

Voeg de tomatensaus en de uitjes toe. Schep om en breng op smaak met peper en zout. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zacht koken.

5
5
  • 410 g perzikschijfjes op siroop
  • 225 g extra fijne tuinerwten

Laat de perzik uitlekken. Voeg de perziken en de erwten toe en warm nog 5 min. mee. Serveer de rijst met de kip.

bereidingstip:

Je kunt de saus 1 dag van tevoren bereiden. Voeg de perziken en erwten vlak voor serveren toe en warm 5 min. mee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.