Mos­sel­maal­tijd met bier

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frituurvet verhitten. Mosselen goed onder koud stromend water afspoelen. Geopende mosselen met bolle kant tegen aanrecht tikken. Als mossel niet sluit, deze weggooien. In twee grote diepe pannen olie verhitten. Groenten in pannen verdelen en ca. 2 minuten fruiten. Aan iedere pan flesje bier en 2 kilo mosselen toevoegen. Mosselen ca. 7 minuten afgedekt koken tot alle schelpen open zijn. Tussentijds pan even omschudden. Intussen frites frituren volgens gebruiksaanwijzing. Sladressing door sla mengen. Mosselen serveren met sla, frites en mosterdsaus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 32-33

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.