Schol­fi­let met broc­co­li­pu­ree

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 69

Ingrediënten

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in weinig water met wat zout in 20 min. gaar. Voeg de laatste 10 min. de broccoli toe. Giet de aardappelen en de broccoli af en vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen met de broccoli fijn met de pureestamper. Voeg zoveel kookvocht toe tot de puree smeuïg wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de scholfilet met de dragon en peper en zout naar smaak. Bak in 5 min. goudbruin en gaar. Keer de scholfilet halverwege.
  3. Verdeel de broccolipuree over 4 borden en leg er de scholfilet bij.

Tip:

Ook lekker met ravigottesaus (fles 260 ml) en een partje citroen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 26-27

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.