Le­mon curd

Met zelfgemaakte lemon curd maak je elk toetje en elk taartje nóg lekkerder.

(231)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels bijgerecht Met zelfgemaakte lemon curd maak je elk toetje en elk taartje nóg lekkerder. 12 personen
3 231

Ingrediënten

Keukenspullen
  • inmaakpot

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is.
  2. Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik als vla is.
  3. Schenk de lemon curd in een schone pot.

combinatietip:

Lekker bij de scones.

bewaartip:

Je kunt de lemon curd van tevoren bereiden en een week bewaren in de koelkast. Laat wel eerst goed afkoelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 147 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 15 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Lemon curd

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Le­mon curd

1
  • 2 citroenen
  • 150 g boter

Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is.

2
  • 2 eieren
  • 125 g witte basterdsuiker

Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe.

3

Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik als vla is.

4

Schenk de lemon curd in een schone pot. Lekker!

combinatietip:

Lekker bij de scones.

bewaartip:

Je kunt de lemon curd van tevoren bereiden en een week bewaren in de koelkast. Laat wel eerst goed afkoelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.