Sco­nes

  • lunch
  • 12 stuks
  • 135 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(296)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
engels lunch 12 stuks
3 296

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zeef het bakmeel en snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijne kruim. Voeg de basterdsuiker en melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.
  2. Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ca. 1 cm dik. Steek er met een steker of glas met een diameter van ca. 5 cm cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk. Bak de scones in de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

bewaartip:

Je kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast. Bak de scones ca. 15 min in een voorverwarmde oven van 200 °C. Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam of lemon curd en ongezoete, stijfgeklopte slagroom.

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 135 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Scones

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sco­nes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 65 g koude boter
  • 4 tl bakpoeder
  • 1 mespunt zout

Zeef het bakmeel en snijd de boter in blokjes. Meng het bakmeel, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe en meng met koele hand tot een fijne kruim.

3
3
  • 65 g witte basterdsuiker
  • 125 ml melk

Voeg de basterdsuiker en melk toe en kneed tot een samenhangend deeg.

4
4
  • 2 g zelfrijzend bakmeel

Bestuif een snijplank met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een lap van ca. 1 cm dik.

5
5

Steek er met een steker of glas met een diameter van ca. 5 cm cirkels uit. Doe hetzelfde met het deeg dat overblijft.

6
6
  • 5 ml melk

Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met een kwastje met wat melk.

7
7

Bak de scones in de oven in ca. 15 min. gaar en goudbruin. Laat afkoelen.

bewaartip:

Je kunt het deeg 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar het afgedekt in de koelkast. Bak de scones ca. 15 min in een voorverwarmde oven van 200 °C. Snijd de scones horizontaal door en serveer ze met jam of lemon curd en ongezoete, stijfgeklopte slagroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.