Bri­o­che met ge­po­cheerd ei

Het blijft een feestje: prik het ei door en laat het vloeibare geel je broodje onderdompelen in smaak.

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Het blijft een feestje: prik het ei door en laat het vloeibare geel je broodje onderdompelen in smaak. 4 personen
4 49

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits het ei. Meng de eidooier in een kom met het citroensap, de azijn en het water. Breng een pan waar de kom precies in past met een laag water van ca. 5 cm aan de kook. De kom mag het water niet raken. Zet de kom op de pan. Klop tot een licht gebonden mengsel. Draai het vuur uit. Smelt de boter in een steelpan. Klop de boter druppelsgewijs door het eimengsel tot een gladde saus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Houd de saus warm in de kom op de pan met warm water.
  2. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan. Laat iets afkoelen. Verhit 6 cm water in een lage, brede pan tot tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Breek het ei boven een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. (zachte dooier) of 5 min. (harde dooier). Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren. Besmeer het brood met de boter en beleg met een plak ham en een gepocheerd ei. Schep de saus erover en bestrooi met peper en zout.

serveertip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 0 g
Tags
Ook te zien in

Brioche met gepocheerd ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bri­o­che met ge­po­cheerd ei

1
  • 1 ei
  • 1 el citroensap
  • 1 el wittewijnazijn
  • 3 el kraanwater

Splits het ei. Meng de eidooier in een kom met het citroensap, de azijn en het water.

Tip: Het gebruik van rauwe eieren wordt sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen.

2

Breng een pan waar de kom precies in past met een laag water van ca. 5 cm aan de kook. De kom mag het water niet raken. Zet de kom op de pan.

3

Klop tot een licht gebonden mengsel. Draai het vuur uit.

4
  • 150 g boter

Smelt de boter in een steelpan.

5

Klop de boter druppelsgewijs door het eimengsel tot een gladde saus ontstaat. Voeg peper en zout toe. Houd de saus warm in de kom op de pan met warm water.

6
  • 4 sneetjes brioche

Rooster de sneetjes brood in de broodrooster of grillpan. Laat iets afkoelen.

7
  • 4 el wittewijnazijn
  • 1 ei

Verhit 6 cm water in een lage, brede pan tot tegen de kook aan. Voeg de azijn toe. Breek het ei boven een kopje.

8

Maak met een lepel een draaikolk in het water en laat het ei in de draaikolk glijden. Pocheer 3 min. (zachte dooier) of 5 min. (harde dooier).

9
  • 3 eieren

Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Pocheer zo nog 3 eieren.

10
  • 25 g boter
  • 4 plakken gegrilde yorkham

Besmeer het brood met de boter en beleg met een plak ham en een gepocheerd ei. Schep de saus erover en bestrooi met peper en zout. Bon appétit!

serveertip:

Het gebruik van rauwe eieren wordt sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot vijf jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.