Pa­pri­ka-to­ma­ten­soep

Deze zoete tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar.

(709)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Deze zoete tomatensoep vindt iederéén lekker. Extra pluspunt: binnen een half uurtje is hij klaar. 4 personen
3 709

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes.
  2. Verhit de olie in een soeppan en bak de paprika, het paprikapoeder en de ui 5 min. Voeg de tomatenblokjes, het groentebouillontablet en water toe en breng aan de kook. Voeg de rozemarijn toe en laat 20 min. op laag vuur koken. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
  3. Verdeel over de kommen en voeg aan elke kom wat crème fraîche toe.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Koel de soep af door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf de soep op laag vuur, roer af en toe. Voeg voor het serveren de crème fraîche toe.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Paprika-tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­pri­ka-to­ma­ten­soep

1
1
  • 1 ui
  • 1 rode paprika

Snipper de ui. Snijd de paprika in stukjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

2
2
  • 3 el olijfolie
  • 1 el paprikapoeder

Verhit de olie in een soeppan en bak de paprika, het paprikapoeder en de ui 5 min.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes
  • 1 groentebouillontablet
  • 600 ml kraanwater

Voeg de tomatenblokjes, het groentebouillontablet en water toe en breng aan de kook.

4
4
  • 3 tl gedroogde rozemarijn

Voeg de rozemarijn toe en laat 20 min. op laag vuur koken.

5
5

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 4 el crème fraîche

Verdeel over de kommen en voeg aan elke kom wat crème fraîche toe.

bewaartip:

Je kunt de soep 1 dag van tevoren bereiden. Koel de soep af door de pan in een bak koud water te zetten en bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm op de dag zelf de soep op laag vuur, roer af en toe. Voeg voor het serveren de crème fraîche toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.