To­ma­ten­soep met ver­se ba­si­li­cum

Deze soep zet je al binnen een half uurtje op tafel. En lekker dat ie is!

(463)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Deze soep zet je al binnen een half uurtje op tafel. En lekker dat ie is! 4 personen
3 463

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten in superkleine stukjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur tot ze er doorzichtig uitzien.
  2. Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 min. mee. Voeg de paprikapoeder toe. Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.
  3. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.
  4. Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door. Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.

variatietip:

Met tabasco maak je de soep nog wat pittiger.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 740 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensoep met verse basilicum

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep met ver­se ba­si­li­cum

1
1
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snipper de sjalotten in superkleine stukjes en de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en bak de sjalot en knoflook op laag vuur tot ze er doorzichtig uitzien.

TOMATENSOEP MET VERSE BASILICUM stap 01.mov

Instructievideo

00:40 min.

2
2
  • 750 g rijpe tomaten

Snijd de tomaten in kwarten. Doe in de pan en bak 5 min. mee.

TOMATENSOEP MET VERSE BASILICUM stap 02.mov

Instructievideo

00:17 min.

3
3
  • 2 tl paprikapoeder

Voeg de paprikapoeder toe.

TOMATENSOEP MET VERSE BASILICUM stap 03.mov

Instructievideo

00:08 min.

4
4
  • 15 g verse basilicum

Haal de blaadjes van het basilicum en doe de steeltjes bij de tomaten in de pan.

5
5
  • 750 ml groentebouillon

Voeg de bouillon toe en laat 10 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer.

TOMATENSOEP MET VERSE BASILICUM stap 04.mov

Instructievideo

00:28 min.

6
6

Voeg wat peper en eventueel zout toe als je dat lekker vindt.

TOMATENSOEP MET VERSE BASILICUM stap 05.mov

Instructievideo

00:41 min.

7
7

Doe de basilicumblaadjes op het laatste moment in de soep en roer door. Verdeel de tomatensoep in grote kommen en versier met nog een paar basilicumblaadjes.

variatietip:

Met tabasco maak je de soep nog wat pittiger.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.