Snel­le frit­ta­ta

(148)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 148

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • koekenpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de wokgroente al omscheppend 5 min. Klop de eieren los met de melk, ⅖ van de ricotta, peper en zout. Schenk het ei op de groenten. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in 8-10 min. stollen.
  2. Leg een bord op de pan, keer de frittata op het bord en laat hem weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 2-3 min. goudbruin en knapperig.
  3. Maak de sla aan met de sladressing. Verdeel de rest van de ricotta in kleine bergjes over de salade. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

bereidingstip:

Heb je een ovenvaste koekenpan, dan hoef je de frittata niet te keren. Zet de pan, nadat de frittata in 8-10 min. gestold is, even onder de ovengrill en laat de bovenkant van de frittata goudbruin kleuren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Snelle frittata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le frit­ta­ta

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 750 g Italiaanse wokgroente

Verhit de olie in een ruime koekenpan. Bak de wokgroente al omscheppend 5 min.

2
2
  • 8 eieren
  • 50 ml melk
  • 100 g ricotta

Klop de eieren los met de melk en ricotta. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Schenk het ei op de groenten. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur in 8-10 min. stollen.

4
4

Leg een bord op de pan, keer de frittata op het bord en laat hem weer in de pan glijden. Bak de frittata nog 2-3 min. goudbruin en knapperig.

5
5
  • 100 g eikenbladslamelange
  • 2 el sladressing balsamico
  • 150 g ricotta

Maak de sla aan met de sladressing. Verdeel de ricotta in kleine bergjes over de salade. Snijd de frittata in punten en serveer met de salade.

bereidingstip:

Heb je een ovenvaste koekenpan, dan hoef je de frittata niet te keren. Zet de pan, nadat de frittata in 8-10 min. gestold is, even onder de ovengrill en laat de bovenkant van de frittata goudbruin kleuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.