Gar­na­len met boem­boe­ba­li en ko­kos­melk

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 2 personen
3 89

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Peultjes schoonmaken en halveren. In pan met ruim kokend water peultjes in ca. 3 minuten beetgaar koken. In zeef afspoelen met koud water en laten uitlekken. Tomaten ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in reepjes snijden. Sereh fijnhakken en door kruidenpasta mengen. In wok olie verhitten en kruidenpasta al omscheppend ca. 3 minuten zachtjes fruiten tot het lekker gaat ruiken. Kokosmelk erdoor roeren en het geheel ca. 3 minuten laten sudderen tot dikke saus ontstaat. Peultjes, tomaat, garnalen en sambal erdoor scheppen en nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen. Serveren met rijst en komkommer.
  2. Ook lekker als bijgerecht voor 4 personen.

Tip:

In veel Balinese gerechten wordt dezelfde basis van kruiden en specerijen verwerkt. Deze basis wordt in een vijzel tot pasta gewreven, maar dit gaat ook uitstekend in de keukenmachine. Snijd 4 rode pepers met zaadjes in stukken en meng ze met 2 gesnipperde uien, 4 tenen knoflook, 1 volle el versgeraspte gember, 50 g cashewnoten, 1 tl trassi, 1 tl ketoembar, 1 tl koenjit, 1 el bruine bastedsuiker, het sap van 1 citroen en 2-3 el olie in de keukenmachine tot een fijne pasta. U kunt deze pasta in een afgesloten bakje ca. 14 dagen in de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.