Cham­pig­non­pas­ta met ru­co­la

Altijd-goed-pasta met een saus van witte wijn, crème fraîche en gebakken kastanjechampignons.

(631)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Altijd-goed-pasta met een saus van witte wijn, crème fraîche en gebakken kastanjechampignons. 4 personen
3 631

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken. Snipper de ui. Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 min. Bak de champignons al omscheppend 5 min. mee. Pers de knoflook, voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 min. Roer de wijn en de crème fraîche erdoor en houd de saus op laag vuur warm. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Giet de spaghetti af en voeg toe aan de champignonsaus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.

variatietip:

Kindertip: Vervang de witte wijn door appelsap. Houdt uw kind niet van rucola? Kies dan voor verse spinazie.

video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 29 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Champignonpasta met rucola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cham­pig­non­pas­ta met ru­co­la

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 400 g champignons
  • 1 ui

Maak ondertussen de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in stukken. Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1 el olijfolie

Verhit in een ruime koekenpan de olie en fruit de ui 5 min. Bak de champignons al omscheppend 5 min. mee.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

4
4
  • 2 tenen knoflook

Pers de knoflook, voeg toe aan de ui en champignons en bak nog 1 min.

5
5
  • 50 ml droge witte wijn
  • 200 ml crème fraîche

Roer de wijn en de crème fraîche erdoor en houd de saus op laag vuur warm. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 75 g rucola

Giet de spaghetti af en voeg toe aan de champignonsaus. Schep de rucola erdoor en serveer direct.

variatietip:

Kindertip: Vervang de witte wijn door appelsap. Houdt uw kind niet van rucola? Kies dan voor verse spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.