La­sag­ne van pom­poen

Vegetarisch, lekker stevig en ideaal voor als het buiten koud is. De pompoen geeft het gerecht een iets zoetige smaak.

(244)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Vegetarisch, lekker stevig en ideaal voor als het buiten koud is. De pompoen geeft het gerecht een iets zoetige smaak. 4 personen
3 244

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het pompoenvlees in plakjes van 1 cm dikte. Kook de plakjes 5 min. in weinig water met zout, giet ze af en laat uitlekken.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Verwarm de boter in een steelpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Roer de bloem erdoor en bak op laag vuur 5 min. Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Doe het bouillontablet erbij en laat op heel laag vuur nog 5 min. koken.
  3. Vet de ovenschaal in. Schep een laagje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen. Verdeel een deel van de pompoenplakjes erover, wat geraspte kaas, een laagje saus en dek af met lasagnebladen. Maak zo een aantal lagen en eindig met saus en kaas.
  4. Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30-35 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Warm het gerecht voor het serveren ca. 15 min. op in een voorverwarmde oven van 180 ºC.

video

Ro­mi­ge spi­na­zie­la­sag­ne ma­ken

Kookles - 02:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 815 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne van pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne van pom­poen

1
1
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in kwarten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2

Snijd het pompoenvlees in plakjes van 1 cm dikte. Kook de plakjes 5 min. in weinig water met zout, giet ze af en laat uitlekken.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4
4
  • 50 g boter
  • 40 g bloem

Verwarm de boter in een steelpan en wacht tot het schuim is weggetrokken. Roer de bloem erdoor en bak op laag vuur 5 min.

5
5
  • 800 ml melk
  • 1 groentebouillontablet

Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Doe het bouillontablet erbij en laat op heel laag vuur nog 5 min. koken.

6
6
  • 200 g lasagnebladen
  • 2 g boter

Vet de ovenschaal in. Schep een laagje saus in de ovenschaal en dek af met lasagnebladen.

7
7
  • 100 g geraspte jong belegen kaas

Verdeel een deel van de pompoenplakjes erover, wat geraspte kaas, een laagje saus en dek af met lasagnebladen. Maak zo een aantal lagen en eindig met saus en kaas.

8
8

Zet de schaal in het midden van de oven en bak de lasagne in 30-35 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de lasagne 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en zet de schaal afgedekt in de koelkast. Warm het gerecht voor het serveren ca. 15 min. op in een voorverwarmde oven van 180 ºC.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.