Ge­pof­te knof­look­soep

Knoflook, uien, laurier en kruidnagels laten pruttelen op het vuur. Ruik je het al?

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 230 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 40 min. oventijd
(666)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Knoflook, uien, laurier en kruidnagels laten pruttelen op het vuur. Ruik je het al? 8 personen
4 666

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 ºC. Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar. Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen.
  2. Snipper ondertussen de ui. Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder 10 min. op laag vuur. Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui. Fruit 1 min. mee.
  3. Voeg de room en het water toe. Breng aan de kook en voeg de bouillontabletten toe. Draai het vuur laag en laat alles 30 min. zacht koken met de deksel schuin op de pan.
  4. Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Garneer de soep eventueel met peterselie.

bereidingstip:

Je kunt deze soep maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 230 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 385 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Gepofte knoflooksoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­pof­te knof­look­soep

1
1

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

2
2
  • 3 bollen knoflook

Leg de bollen knoflook op een bakplaat in het midden van de oven en pof ze in ca. 40 min. gaar.

3
3

Neem de knoflook uit de oven en laat afkoelen.

4
4
  • 3 uien

Snipper ondertussen de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 30 g boter
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 mespunt gemalen kruidnagel

Verhit de boter in een soeppan en fruit de uien met de laurierblaadjes en het kruidnagelpoeder 10 min. op laag vuur.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

6
6
  • 3 el bloem

Voeg de knoflook met de bloem toe aan de ui. Fruit 1 min. mee.

7
7
  • 375 ml slagroom
  • 1 liter kraanwater
  • 1½ kippenbouillontablet

Voeg de room en het water toe. Breng aan de kook en voeg de bouillontabletten toe.

8
8

Draai het vuur laag en laat alles 30 min. zacht koken met de deksel schuin op de pan.

9
9

Verwijder de laurierblaadjes en pureer de soep met de staafmixer. Zeef de soep en breng op smaak met peper en zout.

bereidingstip:

Garneer de soep eventueel met peterselie.

bereidingstip:

Je kunt deze soep maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm al roerend op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.