As­per­ge­soep

(339)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 339

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Houd de schillen en onderkanten apart. Doe de asperges met ruim water in een ruime pan. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat 10 min. staan. Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en houd apart.
  2. Voeg de schillen en onderkanten toe aan het kookvocht en laat 20 min. trekken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.
  3. Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 3-4 min. op laag vuur garen zonder te kleuren. Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken. Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

combinatietip:

Lekker met reepjes gerookte zalm of ham.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aspergesoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­soep

1
1
  • 500 g witte asperges

Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant.

2
2

Houd de schillen en onderkanten apart.

3
3

Doe de asperges met ruim water in een ruime pan. Breng aan de kook en zet het vuur na 5 min. uit. Laat 10 min. staan.

4
4

Neem de asperges met een schuimspaan uit de pan en houd apart.

5
5

Voeg de schillen en onderkanten toe aan het kookvocht en laat 20 min. trekken. Schenk de bouillon door een zeef en vang de bouillon op.

6
6
  • 75 g boter
  • 75 g bloem

Smelt de boter in dezelfde pan en voeg de bloem toe. Roer tot een glad mengsel en laat 3-4 min. op laag vuur garen zonder te kleuren.

7
7
  • 2 kippenbouillontabletten

Voeg de bouillon en bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat 5 min. zachtjes koken.

8
8
  • 125 ml slagroom

Snijd de asperges in stukjes en voeg met de slagroom toe aan de soep.

9
9
  • 1 mespunt nootmuskaat

Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

combinatietip:

Lekker met reepjes gerookte zalm of ham.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.