Ge­ka­ra­me­li­seer­de wal­no­ten

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees borrelhapje 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • frituurpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng een pan water aan de kook en laat de walnoten 10 min. op laag vuur koken. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.
  2. Verdeel de noten over een schaal, strooi de suiker erover en schep goed door. Laat 2 uur staan.
  3. Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de walnoten in 4-5 porties telkens 2 min. tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de walnoten warm of koud.

Tip:

Doe de walnoten in een (doorzichtig) zakje. Print dit recept uit en kopieer het, of schrijf het netjes over op een kaartje. Bind het recept aan de zakjes. Leuk als traktatie.

serveertip:

Lekker als snack of garnering.

bewaartip:

In een afgesloten pot kun je de walnoten 2 weken bewaren.

video

Fri­tu­ren

Instructievideo - 01:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Gekarameliseerde walnoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­ka­ra­me­li­seer­de wal­no­ten

1
1
  • 200 g walnoten

Breng een pan water aan de kook en laat de walnoten 10 min. op laag vuur koken. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier.

2
2
  • 100 g suiker

Verdeel de noten over een schaal, strooi de suiker erover en schep goed door. Laat 2 uur staan.

3
3
  • 250 ml frituurolie

Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Frituur de walnoten in 4-5 porties telkens 2 min. tot ze goudbruin kleuren. Laat uitlekken op keukenpapier.

4
4

Serveer de walnoten warm of koud.

serveertip:

Lekker als snack of garnering.

bewaartip:

In een afgesloten pot kun je de walnoten 2 weken bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.