Spi­na­zie-wor­tel­ca­ke

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 101

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, cakevorm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Knip het bakpapier zodat het in de breedte in de cakevorm past en aan weerszijde over de randen hangt. Vet de korte zijden, die niet met bakpapier bedekt zijn, in met boter. Klop met een mixer de eieren met de boter. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix door. Roer de kaas erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het beslag in twee gelijke helften.
  2. Schil en rasp de winterpeen. Meng de geraspte winterpeen met de ene helft van het beslag. Druk het vocht uit de spinazie en meng dit met de andere helft van het beslag. Schep het wortelmengsel in de vorm en schep het spinaziemengsel erop. Bak de cake 1 uur in de oven en laat daarna even afkoelen.
  3. Snijd de uiteinden los en haal met behulp van het bakpapier de cake uit de vorm. Snijd in plakken en serveer direct. Met een stukje vis of kipfilet maakt u van dit gerecht een complete maaltijd.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 44 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.